fbpx

Har Ringsted brug for kulturelle fyrtårne?

Region Sjælland tegnede for nogle år siden et kort over kulturelle fyrtårne i regionen. Et fyrtårn i denne forbindelse, er et tilbud der enten giver kultur eller underholdning, og som er så unikt at folk vil køre efter det.

På Regionens kort er Ringsted markedet i kategorien 0-4 fyrtårne, som samlet trækker mindre end 75.000 besøgende. Og nej, Outlettet er ikke et kulturelt fyrtårn 🙂

Fyrtårne er i min optik med til at sætte byen på kortet, og at tiltrække de borgere der betaler den skat vi laver velfærd for. Og velfærden kan sagtens bruge flere skatteborgere i kommunen.

Jeg kunne godt tænke mig at høre borgerne i Ringsted:

  1. Skal vi overhovedet have “fyrtårne”?
  2. Hvad kunne det være?
  3. Hvor skal de placeres, i byen eller på landet og hvorfor?

I den lidt mere lokale end regionale sammenhæng, kunne jeg, personligt, godt ønske mig en skøjtehal. En skøjtehal giver mulighed for Ishockey, Kunstskøjteløb, Curling, hurtigløb på skøjter eller bare ren fritidsløb for sjov.

En ny håndboldhal i en arena. Jeg kunne forestille mig en stor opvisningshal, med betydeligt mere format end den nuværende. Vi snakker tribunepladser mm. Bygget sammen med et center med bowlingbane, wellnesscenter go træningscenter. Måske nogle behandlere som f.eks. fysioterapeuter, kiropraktorer og den slags.

Viborg Kommune solgte for nogle år siden Viborg Stadion til en privat udvikler. Han til-/udbyggede hurtigt med netop sådanne tilbud, plus parkeringskælder.

Ved siden af byggede man et sportskollegie, og byens ene gymnasium oprettede en fireårig håndboldlinje, hvor håndboldspillere kan tage en fuld gymnasieuddannelse, samtidig med de træner og spiller kampe.

Ringsted ligger midt i mulighederne, og jeg forstår ikke at der ikke for længe siden er en privat investor der har spurgt om lov til at bygge et kongrescenter. Altså et rigtigt kongrescenter. Lidt uden for byen, med plads til tusindvis af gæster. I direkte konkurrence med de dyre lokale i f.eks. Bellacenteret, men også med Oden og Herning Kongrescentre. Tro ikke at Herning var en stor og velhavende by de da fik deres messecenter. De lå bare midt i mulighederne på heden.

Hvad kunne DU forestille dig som et fyrtårn i Ringsted, hvis ikke du skulle bekymre dig om finasiering, lokalplaner og trafikken der følger med. Tør du drømme stort?

Jeg hører jo nogle politikere tale for at f.eks. de nye sportsfaciliteter i den kommende udvikling af sportscenteret, ikke skal dimensioneres så det tiltrækker DM og VM i de sportsgrene de anvendes til. Det er jeg lodret uenig i .

Jeg ville frydes over at vi var værter for DM i skateboard, at DBU foretrækker at spille afgørende kampe i Ringsted, eller at de store turneringer søger til byen, fordi det er attraktivt.

Men ønsker du at dele faciliteterne med mange, eller skal vi prøve at holde dem for os selv?

Antal attraktioner pr. kommune i Region Sjælland.
Kilde: Region Sjællands rapport over fyrtårne
Antal besøgende i attraktioner pr. kommune i Region Sjælland.
Kilde: Region Sjællands rapport over fyrtårne

Be the first to comment on "Har Ringsted brug for kulturelle fyrtårne?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.