fbpx

Støjbekæmpelsen skal op i gear!

Andreas Karlsen og Timo Jensen, ved den motorvej der er det største støjproblem i Ringsted Kommune.

Fælles udspil mellem Venstre og Det Konservative Folkeparti.

Støj er ikke blot hamrende irriterende. Det er farligt og kan gennem mange år skade din og din families sundhed. Alligevel er det ofte en faktor, vi prioriterer længere nede end mange andre emner, når det kommer til sundhed og forebyggelse. Det ønsker vi at gøre noget ved.

Ringsted er en kommune i udvikling, og gudskelov for det. Flere borgere flytter til, og vi bygger nye bolig- og erhvervsområder. På “vores” gennemkørende motorvej E20 er udviklingen også kun gået én vej. Flere biler, mere støj. Desværre er vores støjbekæmpelse gennem årene slet ikke fulgt med. Vores støjvolde er ikke tidssvarende, og flere steder i kommunen, der er plaget af støj, er der slet ikke et eneste værn eller vold mod støjen.

I Venstre og Det Konservative Folkeparti ønsker vi, at vi kommer i gang med at opføre støjvolde og bekæmpe støjen i Ringsted Kommune. Det kan i grove træk ske ved en langt større imødekommenhed over for private, der ønsker at opføre støjvolde. Ligesom det kan ske ved i større grad at råbe op om Ringsted, når det kommer til nationale investeringer i støjvolde. Vi skal blive bedre til at påvirke Christiansborg. Et tredje bud kunne være at kæmpe for en hastighedsnedsættelse gennem Ringsted til 110 km/t. Også dette vil hjælpe på støjen.

Støj er et stort problem. Men det kan løses. Og det behøver heller ikke koste kommunen mange millioner. Vi ønsker at ændre administrationsgrundlaget for behandling af private ansøgninger om at opføre støjvolde, så langt flere tilladelser gives, og kommunen bliver hurtig til at finde løsninger i samarbejder med private, der ønsker at komme af med deres jord kvit og frit for kommunen. Foruden en bedre støjbekæmpelse er det også værd at nævne effekten på klimaet. Lige nu kører lodsejere, bygherrer og entreprenører hver dag mange tons jord ud af Ringsted til andre kommuners støjvolde eller til fjerne grusgrave. Det koster for klimaet. Lad os få gjort noget ved støjen. Lad os komme op i gear.

💙💙💙

//
Timo Jensen, byrådsmedlem for Venstre

Andreas Karlsen, Byrådsmedlem og Borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti

Andreas Karlsen og Timo Jensen ved den største kilde til støj. Vestmotorvejen, E20.

Be the first to comment on "Støjbekæmpelsen skal op i gear!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.