fbpx

Vindmøller? Ja tak. Men….

Havmøller
Møller står bedst på havet

Det er svært ikke at holde af vindmøller. De udleder ikke CO2 når de laver strøm, og de fylder ikke så meget areal.
Men de støjer, og forstyrrer dagligdagen hos naboerne til møllerne. Selv de der bor langt væk.

For nogen tid siden besøgte jeg nogle gode venner i nordjylland. Det var en vintermåned hvor solen står lavt på himlen. Da vi sad i stuen bemærkede jeg en brummen og en hvislen. Min ven forklarede at det var de nye møller der stod 500 meter væk, nede på engen lige før fjorden. Huset vi var i befandt sig nord for møllerne. Jeg lagde især mærke til lyden da vi skulle sove. Det tog lidt længere end sædvanligt at falde i søvn. Lad mig bare sige  det på den måde.

Næste morgen sov vi dejligt længe, og var først oppe ved 08-tiden. Ved 09-tiden sidder vi og nyder morgenmaden da lyset begynder at blinke. Altså ikke det elektriske lys, men sollyset som ellers gav et vidunderligt lys, og en god stemning i stuen.

Ja, det var så solender var nået til et sted på himlen, hvor møllevingerne kom imellem huset og solen. Resultatet var en skygge der for forbi husets vinduer i takt med vingernes rotation. Vi blev temmelig forstyrret, og flyttede morgenmaden ud i køkkenet i stedet, og lukkede døren til stuen.

Hvor vil jeg hen med denne historie, tænker du sikkert. Jeg vil udtrykke min dybe forståelse for alle de tusinder at borgere på landet, der ikke drømmer om nok så grønne møller på deres egn. Og jeg vil fortælle hvorfor jeg mener vindmøller står bedst på havet. Langt ude fra land, hvor de ikke kan genere nogen.

Som repræsentant i SEAS-NVE, vil jeg gøre mit yderste for at sikre at strømmen produceres, og transporteres, med så få gener som overhovedet muligt for vi mennesker. Det kræver det, hvis man har respekt for andres helbred.

Be the first to comment on "Vindmøller? Ja tak. Men…."

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.