Trygfonden

Timo Jensen, Repræsentant i Adel a.m.b.a.
Timo Jensen

Hvad er Trygfonden, og hvorfor skal man interessere dig for den?

Trygfonden er ejer af Tryg og Alka! forsikringsselskaberne. Alle kunder er stemmeberettiget, når der er valg til repræsentantskabet. Repræsentantskabet sammensætter bestyrelsen. Der er derfor god mening i, som kunde, at interessere sig for valget til repræsentantskabet.

Repræsentantskabet er opdelt i regioner, som følger de politiske regioners grænser. Hver region forvalter en stor sum penge, som kan deles ud til projekter i området. Projekter er alt fra hjertestartere, til kurser for sørggrupper, støtte til sociale projekter og meget andet. Det gennemgående tema er at projekterne skaber tryghed. Trygfonden har tidligere uddelt, uden omkostninger for modtageren, bl.a. trafikveste og røgalarmer.

Repræsentantskabet har også indført at kunderne får bonus fra Trygfonden, når der er overskud i forsikringsselskaberne. Desværre mener SKAT at der skal betales skat af bonussen, da den jo ikke gives af forsikringsselskabet, men af en fond. Det vil sige, at hvis f.eks. Tryg sendte penge tilbage som “for meget betalt præmie”, så ville det være skattefrit. Men så ville omsætningen i forsikringsselskabet også falde, og aktiekursen falde. Jeg mener at det vigtigste er at vores fælles forsikringsselskab løber rundt og har en sund økonomi. Så ja, aktionærerne skal passes og plejes. Men er det ikke også vigtigt at priserne r lavest muligt, og at kunderne ikke skal betale til velgørenhed og skat, når de tror de køber en forsikring?

Stem på mig, hvis du også synes at bonus bør være en prisnedsættelse, eller returnering af for meget betalt præmie.

Be the first to comment on "Trygfonden"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*


Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On YoutubeVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram